feedback
Trimite    

7 sfaturi pentru a construi o relatie de durata...


Primul pas este sa te privesti pe tine!

1. Ma simt sarac? Te simti ca si cum, fara aceasta persoana in viata ta, tu ai deveni mental, fizic si emotional sarac/a? Daca este asa, gandeste-te de ce?! Este un apel la partea din tine care nu a avut niciodata suficienta cultivare, care te provoaca sa vrei mai mult de la partener? S-ar putea sfarsi prin a te simti sufocat sau sufocant pentru partenerul tau. Sa alegi un partener din aceste motive, este ca si cum ai face asta pentru a-i provoca durere mai tarziu.

2. Incerc tot timpul sa fac partenerul fericit cu orice pret? Incerci prea mult sa fii "placut" si nu sa fii tu insuti? Simti ca nu esti apreciat pentru ceea ce esti tu? Daca tu esti cel/cea care face totul pentru ca relatia sa functioneze, este timpul sa te intrebi de ce. Alegerea unui partener care te face sa depui singur tot efortul in relatie, este foarte probabil ca mai tarziu sa-ti provoace resentimente.

3. Incerc sa-mi schimb partenerul ? Este ceva la partenerul tau care nu-ti place?  Simti ca, daca ti-ar arata mai multa iubire, totul ar fi diferit? Incercarea de a nu accepta o persoana pentru ceea ce este, si a incerca sa o schimbi asa cum tie ti-ar placea, poate sa fie o adevarata catastrofa.

4. Ma simt dorit, controlat sau iubit? Partenerul tau te pretuieste sau te consuma? Interpretezi dorinta partenerului de a petrece timp cu tine, dorinta lui de a stii unde esti, sau chiar de a stabili cu cine iti petreci timpul, ca pe un semn de iubire? Poate ca familia ta nu a acordat o mare atentie pentru ceea ce ai facut, sau cu cine iti petreceai timpul, iar acest interes manifestat de partenerul tau umple o nevoie veche a ta.

5. Sunt eu insumi, sau de fapt joc un rol? Prietenii tai spun ca esti o persoana diferita atunci cand esti impreuna cu partenerul? Iti ignori sentimentele doar de dragul de a ramane impreuna? Acest lucru arata faptul ca nu te simti increzator sa fii tu insuti cand esti in preajma partenerului. Este posibil ca intotdeauna sa nu te fi aratat asa cum esti tu, pentru a evita conflicte, si pentru a te simti acceptat. Aceasta negare de sine, a nu te arata pe tine insuti, ci a pretinde a fi o alta persoana, iti poate provocare o mare suferinta mai tarziu.

6. Trec cu vederea lucrurile negative? Privesti mereu doar lucrurile pozitive in relatia cu partenerul, si nu tii cont de lucrurile care sunt clar negative? Exista obiceiuri proaste, prejudecati sau ciudatenii de comportament a caror existenta o negi? Atunci cand o persoana este disperata sa fie intr-o relatie, ar putea sa „perie” caracteristicile ofensive ale partenerului. Esti intr-adevar disperat/a?

7. Sunt prea indragostit pentru a vedea lucrurile clare? Dragostea e oarba! Acest cliseu exista cu un motiv…este adevarat! Functiile creierului se schimba atunci cand oamenii se indragostesc. Momentul de inceput al acestui fenomen, nu este cel mai bun pentru a lua decizii pe termen lung. Asteapta sa se aseze praful, si sa gandesti ceva mai clar.

Construirea unei relatii de durata este atat o arta cat si o stiinta. Evident, oamenii trebuie sa se simta bine  impreuna. Facand un pas inapoi si evaluand ce anume te motiveaza, se poate dovedi un exercitiu foarte valoros atunci cand alegi un partener pentru o relatie sentimentala de lunga durata.