feedback
Trimite    

Sfaturi utile


Cat de multe stii despre intalnirile online?
Din spatele calculatorului s-ar putea sa simti ca nimic nu iti poate face rau, insa pot exista si experiente mai putin placute. Noi ne-am gandit sa iti oferim cateva sfaturi pentru siguranta ta si ca sa fii cu bagare de seama la deciziile pe care le iei.
 
Numele pe care il alegi conteaza!
Este indicat sa nu optezi pentru un nume care contine cuvinte cu conotatii sexuale, deoarece este foarte posibil sa atragi persoane care nu sunt interesate doar de o discutie decenta sau de o relatie serioasa. Sinceritatea este importanta. Nu incerca sa pari o persoana care nu esti de fapt! Foloseste poze reale si completeaza cu date corecte profilul tau.
 
Protejeaza-ti identitatea!
Nu iti dezvalui informatiile personale (precum adresa de acasa, de la serviciu, numere de telefon, aspecte financiare sau altele) in cadrul primelor discutii online. Asa cum este specificat in Regulament, Date42.ro iti asigura confidentialitatea datelor de contact. Daca anumiti utilizatori insista sa le oferi aceste informatii, asigura-te ca nu exista nici un pericol. Daca cineva iti ofera datele de contact nu le folosi inca de la inceput. Daca te invita undeva o persoana care te abordeaza pe strada, te-ai duce?
 
Fereste-te de abuzuri!
NU accepta cereri care presupun reincarcarea de cartele valorice, sa suni la numere de telefon cu suprataxa sau sa transferi bani in contul altei persoane. NU te increde in promisiuni nefondate. NU accepta sa cumperi bunuri si servicii comercializate de alti utilizatori.
Alte tipuri de abuzuri:
-utilizatori care trimit mesaje de hartuire, spam-uri, anunturi, oferte, isi fac publicitate;
-utilizatori care incearca sa cumpere sau sa vanda ceva (este interzisa folosirea site-ului in scopuri comercile);
-utilizatori care trimit link-uri care redirectioneaza catre alte site-uri, ce ar putea sa iti viruseze computerul;
-alte abuzuri care contravin cu regulamentul si politica site-ului.
RAPORTEAZA aceste abuzuri Administratorului, pentru a putea fi exclusi din aceasta comunitate.
 
Prima intalnire
Asigura-te ca ai destule informatii, ca ai conversat si aflat destul de multe despre persoana respectiva inainte de prima intalnire. Poti avea si o conversatie telefonica inainte, daca tu consideri ca este in regula sa ii oferi numarul de telefon. Modul in care vorbeste si calitatile sociale iti pot dezvalui cate ceva despre ea/el.
Opteaza pentru un mediu proprice in care sa te simti in siguranta. Alegerea locului de intalnire trebuie sa fie un spatiu public, niciodata acasa la tine sau acasa la persoana respectiva. Alegerea orei de intalnire trebuie sa fie una decenta. Nu ceda insistentelor de a face lucruri cu care nu te simti confortabil si pune punct intalnirii daca simti ca pune presiune asupra ta. Nu accepta sa te conduca acasa.
Vorbeste despre intentiile tale (de a te vedea cu cineva necunoscut) cu un prieten sau cu cineva din familie de care esti apropiat/-a. Spune-i despre ora si locul de intalnire si daca este de acord, chiar sa aveti o mica conversatie telefonica in timpul intalnirii. Sa ai tot timpul telefonul la tine si sa iti verifici numarul la care poti suna in caz de urgenta.
NU iti lasa lucrurile nesupravegheate pentru a evita sa afle informatii personale. In ceea ce priveste consumatia, incearca sa te ridici de la masa doar dupa ce termini pentru a evita contaminarea cu substante nocive. Daca este necesar sa pleci de la masa, comanda-ti altceva. In cazul bauturilor, opteaza pentru cele nealcoolice.

Prima intalnire …la distanta.
Exista sanse ca persoana respectiva sa fie din alt oras. Daca totul merge bine si esti acord sa va vedeti, lucrurile de care trebuie sa tii cont sunt la fel ca cele de mai sus. Alege sa te cazezi la un hotel si nu acasa la persoana respectiva. Nu o lasa sa se ocupe de rezervare si nu ii comunica numele hotelului.
Desi intalnirile din spatiul online sunt mai sigure decat cele reale, trebuie sa fii cu bagare de seama, mai ales la semnalele pe care le primesti. Chiar daca din spatele calculatorului crezi ca nimeni nu iti poate face rau fizic, trebuie sa fii constient ca si abuzul psihic este la fel de traumatizant.